Str. Principală, nr. 2A, Dumbraviţa, Maramureş, România office@cidd.ro

Cursuri de formare profesională

Contact

Dacă aveți întrebări despre serviciile nostre, vă rugăm să ne contactați

Image

Cursuri autorizate conform O.G. 129/2000

Antreprenor în Economia Socială

  • Tipul programului: Specializare;
  • Durata programului: 60 de ore (20 de ore de teorie şi 40 de ore de practică);
  • Certificat obţinut: Certificat de absolvire;
  • Pregătire generală minimă pentru înscrierea la programul de formare: Învăţământ gimnazial – minim 8 clase;
  • Codul Nomenclator al ocupaţiei: 112032.

Competenţele antreprenoriale generale se referă la capacitatea unui individ de a pune ideile în practică. Aici intră creativitatea, inovația, asumarea riscurilor, precum şi capacitatea de a planifica şi de a implementa proiecte în scopul atingerii obiectivelor; sprijină indivizii nu numai în viaţa lor de zi cu zi, dar şi la locul de muncă, făcându-i conștienți de contextul muncii lor, făcându-i capabili să profite de oportunități şi constituie temelia pentru deprinderi şi cunoştinţe mult mai specifice cerute de cei care stabilesc sau contribuie la o activitate socială ori comercială. Aceasta trebuie să includă conștientizarea valorilor etice şi să promoveze buna guvernare.

Image

O atitudine antreprenorială se caracterizează prin inițiativă, atitudine proactivă în viaţa personală şi socială la fel ca şi în timpul orelor de lucru. Aceasta include, de asemenea, o motivare şi o determinare în a veni în întâmpinarea obiectivelor, daca există scopuri personale şi ținte comune cu alte persoane, inclusiv la locul de muncă.

Antreprenoriatul social se referă la:

  • Abordări sustenabile, inovative şi practice aplicate în beneficiul societăţii în general, cu accent pe cei care sunt marginalizați şi săraci;
  • Un termen care semnifică o abordare unică a problemelor economice şi sociale, o abordare transversală mai multor sectoare şi discipline.

Un antreprenor social recunoaște o problemă socială şi utilizează principii antreprenoriale pentru a crea, organiza şi gestiona o entitate care să producă schimbare socială. În timp ce antreprenorii de afaceri măsoară de obicei performanta în termeni de profit şi valoare adăugată, antreprenorii sociali îşi măsoară succesul prin impactul pe care îl au asupra societăţii. Deşi antreprenorii sociali lucrează deseori prin intermediul organizațiilor nonprofit şi a grupurilor cetăţeneşti, mulţi dintre ei lucrează în sectorul guvernamental şi privat.

Antreprenorii sociali sunt persoane ce oferă soluţii inovatoare celor mai presante probleme sociale ale societăţii. Sunt persoane ambițioase şi talentate, adresând probleme sociale majore şi oferind noi idei pentru transformări pe scară largă. Identifică ceea ce nu funcţionează şi rezolvă problema schimbând sistemul, multiplicând soluția şi convingând întreaga societate să facă un salt înainte, mai degrabă decât lăsând nevoile societăţii în mâinile autorităţilor sau ale sectorului privat. Sunt deseori pasionați de ideile lor, dedicându-şi viaţa modificării parcursului în sectorul lor. Sunt în acelaşi timp vizionari şi realiști, preocupați de implementarea practică a viziunii lor dincolo de orice altceva.

Antreprenorul social prezintă idei care sunt uşor de folosit, uşor de înţeles, etice şi care implică sprijin larg pentru a maximiza numărul persoanelor locale care vor acţiona, vor prelua ideea şi o vor implementa. Cu alte cuvinte, fiecare antreprenor social este un recrutor în masă al unor transformatori în plan local – un model care demonstrează că cetățenii care îşi canalizează pasiunea în acţiune pot face aproape orice.

Un vizionar pragmatic care produce schimbări sociale sustenabile, sistemice şi pe scară largă printr-o nouă invenție, o abordare diferită, o aplicare mai riguroasă a tehnologiilor şi strategiilor cunoscute, sau printr-o combinație a celor menționate mai sus.

Competenţe dobândite în urma absolvirii programului "Antreprenor în economia socială":

  • Comunicarea în limba oficială;
  • Aplicarea normelor de sănătate şi securitate în muncă;
  • Aplicarea normelor de protecţie a mediului;
  • Menţinerea unor relaţii de muncă etice;
  • Realizarea studiului de fezabilitate;
  • Elaborarea planului de afaceri;
  • Gestionarea afacerii;
  • Elaborarea proiectului social al afacerii;
  • Gestionarea activităţii sociale;
  • Promovarea antreprenoriatului social;
  • Reprezentarea organizaţiei în relaţiile externe.

Training-uri

În mediul de lucru competitiv şi în continuă schimbare de astăzi, angajatorii trebuie să se asigure că angajaţii lor sunt la curent cu cele mai recente tehnologii şi strategii la locul de muncă. Instruirea este o modalitate de a ajuta angajaţii să obțină noi abilităţi şi cunoştinţe care le pot îmbunătăți performanța şi eficienţa la locul de muncă. Instruirea la locul de muncă permite angajaților să dezvolte abilităţi şi cunoştinţe care îi vor ajuta să îşi îndeplinească mai bine meseria. De la creşterea satisfacţiei lor în muncă până la completarea abilităților şi cunoștințelor necesare pentru a îndeplini sarcini de nivel superior, oportunitățile de formare le permit să fie mai conduși către obiectivele lor profesionale. Formarea angajaților şi dezvoltarea ulterioară a competențelor sunt cruciale, deoarece reprezintă o bună oportunitate pentru angajați de a-şi dezvolta cunoştinţele profesionale, abilităţile de muncă şi de a fi un lucrător mai eficient la locul de muncă.

Prin intermediul trainerilor noștri pasionați, cu experienţă, oferim traininguri în diverse domenii ocupaționale, având în vedere schimbările societale din ultimii ani, cu accent pe egalitate de șanse şi nediscriminare, dezvoltare durabilă, dezvoltarea competențelor cheie, a locurilor de muncă verzi.

Programele de formare non-formale cresc implicarea acestora în dezvoltarea unui traseu profesional pentru cei în căutarea unui loc de muncă, pentru cei care doresc să îşi schimbe profesia, pentru cei care doresc să facă primii paşi în antreprenoriat sau pentru angajaţii care vor să prevină riscul de a experimenta epuizare la locul de muncă, rutina sau senzația de stagnare, provocându-i să îmbrățișeze noi moduri de gândire.

Beneficiile traingurilor sunt:

  • Oportunitatea de a îmbunătăți abilităţile şi cunoştinţele;
  • Antrenamentul care sporește performanța la locul de muncă;
  • Depășirea fricii de asumare a responsabilităților;
  • Îmbunătăţirea productivității şi gestionarea timpului;
  • Reducerea fluctuației angajaților;
  • Îmbunătăţirea satisfacţiei în muncă şi moralul;
  • Oportunități de învățare;
  • Deschidere către antreprenoriat şi independentă financiară.

Unul dintre avantajele de bază ale studierii cursurilor scurte este că pregătește omul să pentru a fi „pregătit de lucru”, concentrându-se mai puţin pe conceptele teoretice şi mai mult pe cunoştinţele practice.

De asemenea, având lângă noi profesioniști care au o preferință puternică pentru flexibilitate, oferim posibilitatea cursurilor online, deoarece se alege unde şi când să studieze.

Image
Adresa
Social Media