22 Dec 2015
Citit de 1247 ori

Rezultatele Conferinţei finale a proiectului "Defineşte-ţi destinul"

a-gray-defineste-destinul

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013, "Investeşte în oameni!"
Axa prioritară 6 – "Promovarea incluziunii sociale"
Domeniul major de intervenţie 6.1 – "Dezvoltarea economiei sociale"
Titlul proiectului: "Defineşte-ţi destinul"
Nr. Contract: POSDRU/173/6.1/S/148404

COMUNICAT DE PRESĂ

Data: 22 decembrie 2015

Asociaţia Pro Factum Alba Iulia, Beneficiar al proiectului "Defineşte-ţi destinul", împreună cu partenerii S.C. GE-COST 2001 S.R.L. Bucureşti (Partener 1) şi Asociaţia "Centrul de Inovare şi Dezvoltare Durabilă Nord-Vest" (Partener 2) anunţă:

REZULTATELE CONFERINŢEI FINALE A PROIECTULUI "DEFINEŞTE-ŢI DESTINUL"

care a avut loc în data de 21.12.2015, ora 10:00, în sala de conferinţe a Pensiunii "Casa Traiana", Alba Iulia, judeţul Alba.

La eveniment au participat peste 40 de persoane - membrii echipei de proiect din partea beneficiarului şi ai partenerilor, persoane din grupul ţintă, reprezentanţi ai instituţiilor publice locale, ONG-urilor etc.

Obiectivul general al proiectului "Defineşte-ţi destinul" a urmărit dezvoltarea şi integrarea pe piaţa muncii a grupurilor vulnerabile prin intermediul economiei sociale, în vederea creşterii competitivităţii şi participării pe piaţa muncii într-un cadru flexibil, modern şi incluziv.

Manifestarea a fost deschisă de managerul de proiect, doamna Claudia Băluţă, care a vorbit despre contextul mai larg al implementării proiectului "Defineşte-ţi destinul" în societatea actuală, subliniind importanţa de a veni cu soluţii pro active în sprijinul persoanelor care fac parte din categoriile vulnerabile.

Rând pe rând, reprezentaţii beneficiarului – Asociaţia Pro Factum Alba Iulia – şi ai partenerilor – S.C. GE-COST 2001 S.R.L. şi Asociaţia "Centrul de Inovare şi Dezvoltare Durabilă Nord-Vest" – au detaliat rezultatele obţinute în cadrul proiectului. S-au atins punctele referitoare la activităţile din cadrul proiectului şi s-a descris grupul ţintă care a beneficiat gratuit, de servicii de consiliere, tutorat, dezvoltare personală şi formare profesională.

Accentul a fost pus pe finalitatea acestui proiect – înfiinţarea a patru Structuri de Economie Socială (S.E.S.), din care trei activează în mediul rural şi una în mediul urban. S.E.S.-urile au avut drept scop generarea a 32 de locuri de muncă, din care 24 pentru persoane aparţinând grupurilor vulnerabile, într-un cadru de ocupare flexibil, sustenabil şi incluziv.

Proiectul "Defineşte-ţi destinul”" demarat în data de 05 ianuarie 2015, a avut o perioadă de implementare de 12 luni şi un buget total de 3.834.657,00 lei. A fost cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 "Investeşte în oameni!", Axa prioritară 6 – "Promovarea incluziunii sociale", Domeniul major de intervenţie: Domeniul major de intervenţie 6.1 – "Dezvoltarea economiei sociale".

Persoană de contact:

Claudia Băluţă – Manager proiect
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Asociaţia Pro Factum Alba Iulia
Alba Iulia, Str. Costache Negruzzi, nr. 33, jud. Alba


s-gray-defineste-destinul
Evaluaţi acest material
(1 Vot)